Η γνώση για την προέλευση των τροφίμων, τον τόπο παραγωγής του κρέατος, των οπωροκηπευτικών και των γαλακτοκομικών, που καταναλώνουμε, αποκτά μεγάλη αξία. Πλέον, οι καταναλωτές θέλουν να γνωρίζουν ακόμη και τους αγρότες που παρήγαγαν ένα προϊόν και τον τόπο όπου διαμένουν. Προϊόντα που προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες ιχνηλασιμότητας έχουν αυξημένη ζήτηση και έχουν προστιθέμενη αξία.
Για τους λόγους αυτούς, ένας καθηγητής από το πανεπιστήμιο του Μπάφαλο των ΗΠΑ και ένας επιχειρηματίας από τη Σλοβενία συνεργάστηκαν και δημιούργησαν την εφαρμογή Origin Trail. Σύντομα αναδείχθηκε σε σπουδαίο εργαλείο προώθησης και μάρκετινγκ τοπικών προϊόντων για τους παραγωγούς, αλλά και σε μέσο πληροφόρησης των καταναλωτών.
Περισσότερα στο:
www.ypaithros.gr/%CE%B9%CF%87%CE%BD%CE%B...D%CE%B7%CF%84%CE%BF/